אטופיק דרמטיטיס טיפול טבעי

אטופיק דרמטיטיס טיפול טבעי
קטגוריות
אטופיק דרמטיטיס טיפול טבעי
אטופיק דרמטיטיס טיפול טבעי כולל מגוון רחב של פתרונות מסורתיים שעברו מדור לדור, וחלקם אף זכו לגיבו...
שתף ברשתות החברתיות

אטופיק דרמטיטיס טיפול טבעי כולל מגוון רחב של פתרונות מסורתיים שעברו מדור לדור, וחלקם אף זכו לגיבוי מדעי בשנים האחרונות. מתרופות סבתא מוכרות כמו שמן זית ועד לטיפולים טבעיים חדשניים יותר, אנשים רבים המתמודדים עם המחלה מוצאים הקלה באמצעות שילוב של טיפולים טבעיים לצד הטיפול הרפואי המסורתי.

אטופיק דרמטיטיס תרופות סבתא והמלצות טיפוליות

האנושות התמודדה מאז ומתמיד עם מחלות מסוגים שונים, ותמיד נמצאו דרכים שונות להקלה או לריפוי. הטיפים האלו הועברו בעיקר מפה לאוזן, וזכו לכינוי 'תרופות סבתא'. פעמים רבות אירע ש'תרופת סבתא' מסוימת נחקרה באופן מדעי ופתאום הבינה הקהילה המדעית כיצד העצה הזו עובדת. בפעמים אחרות קרה להיפך, שחומרים שנחשבו בטוחים לשימוש ביתי התגלו כמזיקים. בשורות הבאות נציג לכם שגם שיש גם במקרה של אטופיק דרמטיטיס תרופות סבתא מפורסמות. רובן הוכרו עם השנים על ידי צוותים רפואיים במרכזים שונים, וניתן לשלב אותן בתוכנית הטיפול בבעיה.

הערה כללית לפני שמתחילים: חשוב לשים לב שכל חומר טבעי וכל צמח צריך להתאים למי שמשתמש בו. יכולים להיות מוצרים מעולים לאדם אחד שגורמים רגישות או תגובה אלרגית אצל אחר.
היו ערניים.
בכל צמח חדש החלו את השימוש על שטח עור קטן ולא מגורה במשך מספר ימים, ורק לאחר מכן עברו לשימוש על שטח רחב יותר.

אטופיק דרמטיטיס טיפול טבעי מומלץ

אטופיק דרמטיטיס טיפול טבעי הוא אחד הפתרונות המשלימים שאנשים רבים בוחרים לשלב לצד הטיפול הרפואי הקונבנציונלי. מהשימוש בשמנים שונים ועד לחומרים טבעיים מוכרים כמו סודה לשתייה וחומץ תפוחים, הטבע מציע מגוון אפשרויות להקלה על תסמיני המחלה. להלן הטיפולים הטבעיים המובילים ואת אופן השימוש הנכון בהם.

שמן זית

שמן זית הוא שמן טבעי המכיל חומצות שומן אומגה -3 המכילות תכונות אנטי דלקתיות. יש למרוח קצת שמן זית על האזורים הפגועים של העור מיד לאחר מקלחת, כשהעור עדיין לח, מאפשרת לעור 'לכלוא' את הלחות בתוכו, ולשפר את מצב העור. שמן זית, בדיוק כמו קרם לחות, לא מתאים למריחה על עור פגוע ופצוע, אלא על עור שלם וסגור. במאמר הבא (באנגלית) תמצאו מידע נוסף על השימוש בשמן זית לעור.

שמן קוקוס

לשמן קוקוס יש תכונות של קרם לחות, כמו גם תכונות אנטיבקטריאליות – אנטי דלקתיות. מחקרים רבים השתמשו בשמן קוקוס אורגני (VCO, Cocos nucifera), אשר לא עבר זיקוק כימי, הלבנה, או תהליכים כימיים אחרים. מחקרים אלו מצאו כי שמן הקוקוס יכול לגרום לשיפור בחומרת ובסימפטומים של אקזמה טיפול טבעי, במיוחד בעור יבש (גרדת), גירוד ושיפור תפקוד המחסום העורי. שמן קוקוס מפחית את הדלקת כרונית שנגרמה על ידי אטופיק דרמטיטיס, ומפחית את החיידקים הנוכחים על העור האחראיים לזיהום.
הזמן המתאים למריחת שמן קוקוס הוא לאחר המקלחת.

שמן חמניות

במחקרים שנעשו, שמן זרעי חמניות (Helianthus annuus) הוכיח תכונות אנטי דלקתיות והשפעה מיטבית על המחסום העורי. השומנים העיקריים בשמן זרעי חמניות הם חומצה לינולאית, אשר נחשבת כמפחיתה בדלקת. ניסויים קליניים של שמן זרעי חמניות על עור הסובל מאטופיק דרמטיטיס מצאו שיש לו השפעה מיטיבה על מחסום העור. שמן זרעי חמניות יכול להחליף קרם לחות, משום שהוא משפר את רמת הלחות בעור.
ככל השמנים, יש למרוח את השמן לאחר מקלחת.

שמן עץ התה

שמן עץ התה, הידוע רשמית בשם melaleuca alternifolia, הוא שמן אתרי. למרות ששמן עץ התה שימש באוסטרליה במשך למעלה מ -100 שנים, רק לאחרונה זכה לפופולריות בחלקים אחרים של העולם. בעיקר בזכות תכונות ריפוי העור שלו ויכולת החיטוי שהתברך בה.
אנשים רבים עם אקזמה פונים שמן עץ התה כדי לעזור להקל על הסימפטומים שלהם.
האם שמן עץ התה יכול להועיל בשימוש לאנשים עם אטופיק דרמטיטיס?

התשובה ככל הנראה חיובית, כאשר השימוש נעשה באופן נכון ומבוקר. הנה כמה הנחיות טיפול כלליות:

  • שמן עץ התה הוא שמן חריף. חובה לדלל אותו לפני השימוש! (שמן מתאים לדילול: שמן זית, שמן שקדים). בריכוז גבוה מדי, שמן עץ התה עלול לייבש את העור ולהחמיר את מצבו.
  • לכל 12 טיפות שמן בסיס, אפשר להוסיף טיפה אחת של שמן עץ התה
  • ניתן להשתמש לאחר המקלחת, כתוספת שתמנע דלקות וזיהומים.
  • משום שמדובר בתכשיר עוצמתי, יש להיות ערניים לתגובות עוד יותר מתמיד

חומץ תפוחים

את הסקירה של אקזמה טיפול טבעי, אנחנו ממשיכים עם חומץ תפוחים – רכיב נוסף עמוס יתרונות בריאותיים. הוא חומצי באופן טבעי ומסוגל לשחזר את רמת ה- pH הטבעית של העור (אשר אמור להיות מעט חומצי). הוא גם מרגיע דלקות עור כוויות ומשמש גם חיטוי. ממלאים את האמבט במים נעימים, חמימים אך לא חמים. מוסיפים 2-1 כוסות של חומץ תפוחים. שוהים במים במשך 20 עד 30 דקות. "תרופת הסבתא" המקורית ממליצה לתת לתערובת המים והחומץ להתייבש על העור – אך היות ומדובר בעור אטופי ייתכן ועדיף למרוח לחות או שמן על העור מיד, כשהעור עדיין לח.
אם הריח חזק מדי, ניתן לשטוף את העור במקלחת במים נקיים.

סודה לשתייה
סודה לשתייה היא מינרל טבעי. כשכותבים סודה לשתייה מתכוונים לסודה לשתייה 'טהורה', לא לאבקת אפיה שכוללת חומרים נוספים.
סודה לשתייה היא חומר בסיס, שבמגע עם חומצה יוצר תגובה כימית ותסיסה.
ההרכב הכימי של סודה לשתייה מסייע לה לשמש כחומר חיטוי וניקוי טבעי, וכך גם יש בכוחה להפחית את עוצמת הדלקת העורית, לאזן את ה- pH (רמת החומציות) ולמנוע התלקחות נוספת. ניתן להוסיף סודה לשתייה למי האמבט – 1/4 כוס לאמבטיית תינוק וכוס לאמבטיה למבוגר – ואף לשלב עם שיבולת שועל במי האמבט. אין סתירה בין השניים.

אפשרות אחרת היא שימוש במשחה לטיפול המיוצרת מסודה לשתייה. כדי להכין אותה מערבבים סודה לשתייה עם מים חמימים, ומערבבים עד לקבלת עיסה דמוית בוץ. עיסה זו מורחים על האזורים הנגעים ולאחר 3-5 דקות, יש לשטוף את התערובת ולמרוח קרם לחות או שמן על האזור.

אלוורה

אלוורה (ג'ל אלוורה מופק מעלי הצמח הנקרא barbadensis) הוא צמח בעל אפקט לחות ונראה כי הוא מזרז ריפוי פצעים. ג'ל אלוורה גם יכול להפחית הימצאותם של חיידקים ופטריות, ולכן מדובר בפתרון אפשרי למי שמחפש תרופות סבתא לעור מגורה.
אין בידינו מחקר קליני מספק על השפעת השימוש באלוורה, יש הטוענים שהיא תרופת סבתא מצוינת. אחרים מפקפקים בכך.
תוכלו לנסות, במגבלות הזהירות הנדרשת.

לא רק תזונה: אקזמה טיפול טבעי עם תרופות סבתא

במכונת הכביסה הביתית קיימת האפשרות לכבס בגדים בטמפרטורה של 90 מעלות. סבתות של פעם טוענות ש'זה לא זה', וייתכן והן צודקות…

ניתן להרתיח לבנים, מצעים ופיג'מות בסיר גדול (פיילה) על הכיריים, ולהשתמש בשבבי סבון כדי לנקות אותם. ממעט האנשים האמיצים שעשו זאת בעידן המתועש של היום, שמענו חוות דעת חיוביות מאד. המטרה של ההרתחה היסודית הזו היא מניעת דלקות וזיהומים, שהם אחד האויבים המרכזיים של מתמודדים עם אטופיק דרמטיטיס ילדים או מבוגרים, בנוסף ניתן להוסיף חומר מחטא למי האמבט.

תחבושות רטובות הן דרך טיפול מסורתית, שהיום ניתן לתת הסבר מדעי לשאלה כיצד היא פועלת. בכל מקרה, אם נתייחס לזה כתרופת סבתא ואם נקבל את ההמלצה המדעית, חבישות רטובות. הן מצוינות גם להקלה מידית על תחושת הגרד, וגם לטווח ארוך יותר – לסייע לעור לבנות את עצמו מחדש.

*המאמר ניתן להעשרת הידע ואינו תחליף להמלצת רופא*