ראשי » אטופיק דרמטיטיס טיפול - שיקום » אטופיק דרמטיטיס – חיטוי העור והסביבה
בפצעים מקומיים ניתן לטפל בעזרת משחה אנטיספטית כמו סיקאלפט או בפנטן פלוס. (סיקאלפט מתאימה לקפלים ולעור ‘רטוב’, בפנטן פלוס מתאימה לעור יבש ושרוט).
כאשר מדובר בשטחי עור גדולים, מומלץ לנסות אמבטיות חיטוי – למהול במי האמבט חומר מחטא כמו חומץ, קאלי, פולידין או אקונומיקה, לפי המינונים הבאים:
· חומץ – כוס אחת למי האמבט
· קאלי – נקרא גם בשם אשלגן פרמנגנט, וניתן לרכישה בבית מרקחת. יש להוסיף מספר גרגרים בודדים למי האמבט, לקבלת מים בצבע ורוד בהיר.
· פולידין – 30 טיפות במי האמבט.
· אקונומיקה – יש להשתמש באקונומיקה ללא כל תוספות – ללא חומרי ניקוי וללא בישום. להוסיף חצי כוס (120 מ”ל) לאמבטיה (150 ליטר) אמבטיית אקונומיקה מתאימה רק למי שאינו רגיש לכלור.
· אפשרות נוספת לחיטוי העור היא שימוש בסבון רפואי מחטא, כמו דרמקס.
לאחר אמבטיית חיטוי, מכל סוג, יש להקפיד על שטיפה במים נקיים, ומריחה יסודית של קרם לחות (על עור פצוע ממש, אי אפשר למרוח קרם לחות. באזורים כאלו ניתן למרוח קרם אנטיספטי כגון בפנטן פלוס במקום קרם לחות רגיל).
בשלב בו העור מודלק ואדמומי, מומלץ לבצע אמבטיית חיטוי מדי יום. לאחר החלמה ראשונית, להוריד את התדירות לפעם או לפעמיים בשבוע.
כשהדלקת העורית ‘בוערת’, חשוב עוד יותר מתמיד להקפיד על חיטוי והגיינה סביבתית. להקפיד על חיטוי הידיים בחומר מתאים, להחליף מצעים לעיתים קרובות ולכבסם בהרתחה.
כשמדובר בטיפול בילד או בתינוק אטופי, ההורים צריכים להקפיד על חיטוי הידיים לפני טיפול בילד, להקפיד לחתל על חיתול בד כותנה נקי ומורתח, ולשים לב לעגלה, שעלולה להכיל מושבה של חיידקים: יש להשתמש בסדין כותנה ולהחליפו לעיתים קרובות.
כדאי גם להתרגל לטפל בילד בידים עטויות בכפפות. כפפות ויניל או ניטריל, אך לא לטקס שעלול לעורר את הגירוי מחדש.
שמירת ההגיינה תעזור להיפטר מהזיהום, ותמנע מזיהום חדש להתיישב על העור.
המידע והתכנים באתר נועדו להרחיב את דעת הקורא, ואינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא. כל חומר רפואי המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת ומאדם לאדם, על כן יש להיוועץ באופן אישי עם איש מקצוע מתאים באשר לטיפול הנדרש. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מבעלי האתר כל אחריות.
העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור)