ראשי » אטופיק דרמטיטיס טיפול - שימור » אטופיק דרמטיטיס – מניעת דלקות וזיהומים
עור אטופי, מתאפיין בכשל במחסום העורי ולכן גם בתקופות רגיעה עלינו להיזהר יותר מאשר אנשים בעלי עור בריא, ולמנוע ככל האפשר דלקות וזיהומים.
• מורחים מדי יום במשחה טיפולית קלה ללא סטרואידים, ללא סטרואידים, המכילה אבץ או חומר אנטי-ספטי (מחטא). דוגמאות למשחות מסוג זה: סיקאלפט (לאחריה כדאי למרוח קרם לחות), סיקפלאסט, בפנטן פלוס, ביאפין.
• פעם או פעמיים בשבוע כדאי להשתמש בסבון מחטא, כמו דרמקס, או סבון משמן עץ התה. חומרים מחטאים נוטים לייבש את העור, חשוב להקפיד במקביל מריחת קרם לחות באופן סדיר. במקרים של זיהום קיים, כדאי ללמוד לבצע אמבטיית חיטוי (חיטוי העור והסביבה) חזקה יותר, עם כלור, פולידין או קלי.
בשגרת חיים בסביבה של מתמודדי אסטמה של העור, חשוב להמשיך להקפיד על הגיינה סביבתית: שטיפת ידיים לפני מריחת קרם, היזהרות מהידבקות בפטריות או וירוסים, ושמירה על הקרמים עצמם שלא יזדהמו.
כדאי מאד להתרגל למרוח את הקרמים בידיים עטויות בכפפות. כפפות ויניל או ניטריל, אבל לא כפפות העשויות לטקס שהוא חומר מגרה.
כשמדובר בטיפול בתינוק או בילד אטופי, יש לשים לב להקפיד לחתל על חיתול בד כותנה נקי ומורתח, ולשים לב לעגלת התינוק, שנוטה להתלכלך וממילא לארח מושבות של חיידקים. יש להשתמש בסדין כותנה, להחליף אותו בתדירות גבוהה, ולכבסו בהרתחה.
המידע והתכנים באתר נועדו להרחיב את דעת הקורא, ואינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא. כל חומר רפואי המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת ומאדם לאדם, על כן יש להיוועץ באופן אישי עם איש מקצוע מתאים באשר לטיפול הנדרש. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מבעלי האתר כל אחריות.
העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור)